Соціальні мережі марно витрачають робочу пам’ять людини

Постійне використання соцмереж провокує погіршення короткочасної пам’яті, попереджають співробітники Королівського технологічного інституту Стокгольма (Швеція). «Посиденьки» в інтернеті заважають мозку архівувати всю важливу інформацію, повідомляє Nature World News.

Особи покладаються на робочу (короткочасну) пам’ять, щоб зрозуміти, що відбувається в світі довкола. При добре функціонуючій робочій пам’яті мозок здатен зберігати всі деталі, потрібні для виконання певного завдання. Це допомагає, наприклад, при вирішенні математичних завдань.

Довге перебування у Мережі не дає мозку очистити «папки» з непотрібними даними, звільнивши місце для важливої інформації. При обробці сенсорної інформацію, наприклад, повідомлення або відео, частково потрібна робоча пам’ять. Таким чином, можливості робочої пам’яті зменшуються.

Коли ж людина прагне зберегти багато інформації в робочій пам’яті, якість обробки інформації знижується. Всупереч поширеній думці, що мозку легко перевести інформацію з короткочасної пам’яті в довготривалу, спроби займатися декількома справами відразу провокують перенапруження, що знижує ефективність роботи мозку.

За матеріалами: MedDaily

Share

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *