Подивись

Онлайн 3-D атлас з анатомії

10 нових українських фільмів, які варто подивитись

Фільми про екологію

Цікава наука – українською! 10 найкращих фільмів для дітей,

що пояснюють складні питання просто!

Мультфільми_2016


Промова короля / The King’s Speech (2010)

Режисер: Том Хупер

Художній біографічний фільм про британського короля Георга VI, та історію його взаємин з лікарем, що позбавив монарха заїкання. Кіно отримало 4 Оскари, позитивні відгуки критиків та більше $400 млн прибутку у всьому світі. Не зважаючи на значний хронометраж, фільм переглядається на одному диханні та мотивує ніколи не здаватись.

Форрест Гамп / Forrest Gump (1994)

Режисер: Роберт Земекіс

Зворушлива історія про звичайного американського хлопця, який з дитинства страждав через свою простодушність. Тим не менш, саме доброта і стала тим стержнем, який тримав його усе життя і дозволяв переживати навіть найбільші трагедії.


Амелі / Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain (2001)

Режисер: Жан-Пьєн Жене

Ванільна на перший погляд і тим не менш глибока за змістом історія дівчини з Парижу, яка вирішила принести трохи добра у цей світ і заодно сама отримала бажане щастя. По-французьки дивно, але так само романтично і цікаво.


Зелена миля / The Green Mile (1999)

Режисер: Френк Дарабонт

Містична драма за романом Стівена Кінга, що здобула десятки номінацій на різноманітні кінонагороди та міцно посіла своє місце в топ-фільмів IMDb. Сюжет фільму обертається навколо наглядача у федеральній тюрмі, який працює в блоці з засудженими на смерть.


Достукатись до небес / Knockin’ On Heaven’s Door (1997)

Режисер: Томас Ян

Фільм німецького сценариста і режисера Томаса Яна, назва якого походить від знаменитої пісні Боба Ділана. Дія фільму починається в лікарні, де двоє молодих людей в одній палаті дізнаються один від одного, що їм залишилось жити лічені дні.


Втеча з Шоушенка / The Shawshank Redemption (1994)

Режисер: Френк Дарабонт

Ще один топовий фільм Френка Дарабонта, що також було знято на основі твору Стівена Кінга. Уже тривалий час ця стрічка займає перше місце у списку IMDb-250. Головний герой фільму, Енді Дюфрейн, зазнає ув’язнення за вбивство своєї дружини, якого він не здійснював, і зважується на втечу.


Матриця / The Matrix (1999)

Режисер: Брати Вачовскі

Перша частина культової трилогії про Матрицю, спеціальний вимір людського життя, який створено машинами для симуляції справжнього світу. Фільм спричинив справжній сплеск популярності, яка вилилась у комікси, комп’ютерні ігри, інші види мистецтва та філософські дискусії з приводу людського буття.


Сім життів / Seven Pounds (2008)

Режисер: Габріель Муччіно

Вражаюча драма італійського режисера Габріеля Муччіно, яка розповідає про Бена Томаса, з вини якого загинули семеро людей. Після цього він покидає свою кар’єру і починає крок за кроком жертвувати собою заради інших людей – у буквальному сенсі.

Заплати наперед / Pay It Forward (2000)


Режисер: Мімі Ледер

В центрі сюжету – учень сьомого класу, мати якого розривається між двома роботами та зловживає алкоголем у вільний час. Завдяки новому вчителю хлопець вирішує зробити три добрі справи у намаганні змінити світ на краще.

Завжди кажи “так” / Yes Man (2008)

Режисер: Пейтон Рід

Комедійний фільм з Джимом Керрі, герой якого – замкнутий та нерішучий хлопець, що боїться змін у своєму житті. Після відвідин психологічного семінару він зважується на зміни і запевняє себе, що відтепер казатиме лише слово “так” на всі випробування долі.

Вічне сяйво чистого розуму / Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Режисер: Мішель Гондрі

Романтична драма з Джимом Керрі та Кейт Уїнслетт з елементами фантастики. Любовна історія між хлопцем та дівчиною, що пережили повне стирання своєї пам’яті і почали свої стосунки заново.


Життя прекрасне / La Vita e Bella (1997)

Режисер: Роберто Беніньї

Історія кохання, щастя та радості, що розгорнулися на фоні трагічних подій Другої Світової війни в Італії. Не зважаючи на всі страшні моменти воєнних дій та перебування у концтаборі, головний герой доказує нам, що життя завжди може бути прекрасним, де б воно не було.


Список Шиндлера / Schindler’s List (1993)

Режисер: Стівен Спілберг

Третій фільм в сьогоднішньому рейтингу, присвячений єврейській тематиці воєнного часу. Кіно розповідає біографічну історію Оскара Шиндлера, власника одного з німецьких заводів, який врятував під час війни більше тисячі польських євреїв від смерті.


Людина дощу / Rain Man (1988)

Режисер: Баррі Левінсон

Драма за участі Дастіна Хоффмана та Тома Круза. В центрі сюжету – страждаючий на аутизм Реймонд та його цинічний брат Чарльз, яким волею долі доводиться розділити спадок батька-мільйонера.


Мільйонер з нетрів / Slumdog millionare (2008)

Режисер: Денні Бойл

Жорстка, цікава та динамічна мелодрама Денні Бойла, в якій розповідається про молодого неосвіченого хлопця з Мумбаї, який проходить до фіналу популярного телешоу. Крок за кроком він пригадує випадки із свого життя, що і приносить йому перемогу.


Гладіатор / Gladiator (2000)

Режисер: Рідлі Скотт

Історичний фільм про часи Римської імперії та бої гладіаторів, головну роль в якому зіграв Рассел Кроу. Фільм здобув 5 Оскарів  та ознаменував собою відродження жанру пеплума.


Share

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *