Літературно–музична композиція «Жіноча доля у творчості Т.Г. Шевченка»

В Пологівському НВК традиційно  відзначаємо Шевченківські дні. Цього року вчитель української мови Людмила Олегівна Сирота вирішила поєднати  дві знаменні події березня —  святкування Міжнародного жіночого дня та дня народження Т. Г. Шевченка. Ці дві події було представлено в літературно – музичній композиції «Жіноча доля у творчості Т.Г. Шевченка».

Метою заходу було дослідити особливості тематики жіночої долі у творчості Кобзаря в кріпосній Україні; розвивати культуру зв’язного мовлення, логічність у мисленні, творчу уяву; виховувати повагу до української жінки, риси чуйності, доброти, людяності, зневажливе ставлення до підступництва, зради.

Тарас Шевченко створив низку жiночих образiв, увiбравши як жiноче начало, так  i    глибинну  абстракцiю  Музи-Слави  й  Батькiвщини-України. Жiноча тематика в творчостi поета багата  й  рiзноманiтна, але завжди пов’язана з долею України.

Упродовж усього свiдомого життя грiла i спопеляла Шевченка єдина, гаряча, вiрна й незрадлива любов до своєї знедоленої України i її народу. Вона в кожному рядку його поезiї.


Share

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *