Міжнародний день миру_21.09.2017

Міжнародний день миру – це дуже важливе свято для всього населення планети. Його проголосили ще в 1981 році резолюцією 36/67 Генеральної Асамблеї ООН. Тоді й вирішили, що це свято буде відзначатися в кожний третій вівторок вересня.

Але в 2001 році, на черговій Асамблеї ООН було прийнято рішення, що тепер Міжнародний день миру буде відзначатися щорічно 21 вересня. Так само, це свято ще називають «День загального припинення вогню і відмови від насильства».
Таке свято дуже важливе для всього світу. Звичайно, більшість звикла до того, що вони живуть в мирній обстановці і у них все тихо і спокійно, але так далеко не скрізь. Для деяких людей, міст і навіть країн, мир – це тільки мрія, втілити яку не вдається дуже тривалий час.
ООН в цей день всіма силами намагається вплинути на становище, в місцях, де зараз неспокійно. Закликає скласти зброю. Але, на жаль, це вдається далеко не скрізь і завжди.

Звичайно, в цей день проходить безліч різноманітних заходів. В першу чергу – інформативних. Але, крім цього, проходить дуже багато мирних акцій, де людям намагаються допомогти. Варто відзначити, що щороку Міжнародний день миру починається з церемонії у Дзвони світу в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку — спочатку звучить звернення Генсекретаря ООН, після якого він вдаряє в дзвін, потім, після хвилини мовчання.
Ну і звичайно, події, які трапилися за останні кілька років, показують наскільки Міжнародний день миру актуальний і в наш час.

В рамках відзначення Міжнародного дня миру завуч з виховної роботи Пологівського НВК Катерина Василівна Сіромаха провела для учнів майстер-клас по виготовленню паперових журавликів у техніці орігамі.

Існує легенда, що якщо зробити тисячу паперових журавликів, то здійсниться найзаповітніша мрія. А віднедавна журавлик став ще й символом миру. Тож ми сподіваємось, що наша мрія про мир в Україні і в усьому світі здійсниться.


Share

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *