День захисника України

14 жовтня ми відзначаємо День захисника України.

Свято встановлене 14 жовтня 2014 р. указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.

Вперше День захисника України у 2015 році відсвяткували під гаслом «Сила нескорених». Президент Петро Порошенко заявив, що саме силу нескорених продемонстрували українські воїни, які відстоюють незалежність та суверенітет України у війні з російським агресором. На його думку, День захисника України має стати всенародним святом, таким як День Незалежності, Великдень чи Різдво.
«14 жовтня, Покрова Пресвятої Богородиці, ще з козацьких часів був святковим днем захисників Вітчизни», — зазначив Петро Порошенко під час виступу на Всеукраїнському форумі учасників антитерористичної операції.

Покрова Пресвятої Богородиці була одним з найголовніших свят запорізьких козаків. Адже саме Покрову козаки вважали своєю покровителькою. І з 1999 року 14 жовтня є ще і Днем українського козацтва.

В рамках проведення заходів до Дня захисника України у Пологівському НВК 13 жовтня відбулися спортивні змагання «Козацькі забави». Наші майбутні захисники продемонстрували силу та спритність і неабиякий командний дух, як і годиться нащадкам славних козаків.


Share

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *