Всесвітній день боротьби зі СНІД

1 грудня  щорічно відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІД.

У всьому світі сьогодні говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія, про масштаби цієї трагедії, про те, що ця чума 20, а тепер вже і 21 століття загрожує існуванню людства… і, звичайно ж, про те, як зупинити глобальне поширення епідемії ВІЛ/СНІД.

5 червня 1981 року Американський Центр контролю над захворюваннями зареєстрував нову хворобу — СНІД (Синдром набутого імунодефіциту).

Всесвітній день боротьби зі СНІД вперше відзначався 1 грудня 1988 року після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією по ВІЛ/СНІД.

За даними організації ЮНЕЙДС, на сьогоднішній день більше 35 мільйонів осіб у віці від 15 до 49 років інфіковані ВІЛ.

Всесвітній день боротьби зі СНІД став щорічною подією в більшості країн. Хоча 1 грудня визначений як дата для проведення Дня, в багатьох співтовариствах організовується ряд заходів, що проводяться протягом тижнів і днів до і після офіційного святкування.

В цей день всі небайдужі прикріплюють на одяг червону стрічку. Ця стрічка є символом солідарності із ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД.

В Пологівському НВК 1 грудня відбулася лінійка та класні виховні години, метою яких було підвищення інформованості учнів з питань ВІЛ/СНІД та виховання толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних та хворих на СНІД.

Share

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *