ДПА 9 клас (підсумкова атестація в дев’ятому класі)



Атестація в основній школі проводиться з п’яти предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмету за вибором навчального закладу.

У загальноосвітніх навчальних закладах (класах, групах) з поглибленим вивченням предметів, спеціалізованих навчальних закладах, ліцеях, гімназіях, колегіумах таким предметом за вибором може бути той, що вивчався поглиблено.

З усіх обов’язкових предметів атестація проводиться письмово за збірниками, які рекомендовані Міністерством освіти і науки. У разі проведення атестації за вибором, форму проведення атестації (усно чи письмово) обирають учні.

Випускники основної школи загальноосвітніх навчальних закладів (класів, груп) з навчанням мовами національних меншин, замість атестації з цього предмета можуть, за заявою батьків або осіб, які їх замінюють, та рішенням педагогічної ради, проходити атестацію з мови навчання.

ДПА українська мова 9 клас:


Державна підсумкова атестація з української мови проводиться в письмовій формі (диктант). Перевірці під час державної підсумкової атестації підлягає:
— Вміння правильно писати слова на вивчені орфографічні правила та словникові слова, визначені для запам’ятовування;
— Вміння ставити розділові знаки відповідно до правил пунктуації,
— Вміння належним чином оформлювати роботу.

На проведення атестації відводиться 1 астрономічна година. Відлік часу ведеться від початку читання вчителем тексту. Використання учнями допоміжних джерел (словники, довідники, підручники тощо) не допускається.

Текст диктанту визначається за посібником «Збірник диктантів для державної підсумкової атестації з української мови. 9 клас» (Мацько Л.І., Мацько О.М., Сидоренко О.М., Христенок В. Ф. — М.: Центр навчально-методичної літератури, 2013).

Скачати збірник диктантів до ДПА українська мова 9 клас 2014 року:
Укр мова-9 (Авраменко)


У збірнику представлено 100 диктантів, обсяг яких відповідає вимогам чинної програми з урахуванням того, що державна підсумкова атестація триває довше, ніж звичайна тематична контрольна робота у формі диктанту.

ДПА математика 9 клас:


Державна підсумкова атестація з математики проводиться у формі інтегрованої письмової роботи з алгебри та геометрії за навчальним посібником «Збірник завдань для державної підсумкової атестації з математики. 9 клас »(авт. Глобин О. І., Єргін О. В., Сидоренко П. Б., Комаренко О.В. — М.: Центр навчально-методичної літератури, 2013).

Завантажити збірник завдань до ДПА математика 9 клас 2014 року: Математика-9 (Мерзляк)


Посібник містить 50 варіантів атестаційних робіт. Кожен варіант атестаційної роботи складається з чотирьох частин, що відрізняються за складністю та формою тестових завдань.

Кожен варіант атестаційної роботи включає завдання різних типів та рівнів складності, які охоплюють більшість розділів навчальної програми.

Серед них:
— Тестові завдання з вибором однієї правильної відповіді,
— Завдання відкритої форми з короткою відповіддю,
— Завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю
Таке поєднання дозволяє учневі максимально розкрити свої здібності.

Державна підсумкова атестація з математики проводиться протягом 3 академічних годин для учнів загальноосвітніх класів. Учні класів з поглибленим вивченням математики виконують атестаційну роботу протягом 4 академічних годин.

За результатами роботи учням виставляється одна оцінка — з математики.

ДПА біологія 9 клас:


Державна підсумкова атестація з біології проводиться в письмовій формі за збірником «Збірник завдань для державної підсумкової атестації з біології. 9 клас «(авт. Костильов В., Андерсон О. А. — М.: Центр навчально-методичної літератури, 2013).

Завантажити збірник завдань до ДПА біологія 9 клас 2014 року:
Біологія-9 (Костильов)

Кожен варіант включає 29 завдань для загальноосвітніх класів і 31 завдання для класів з поглибленим вивченням біології, які охоплюють різні розділи навчальної програми (рослинний світ, гриби, бактерії, тваринний світ, людина).

Серед них:
— Тестові завдання з вибором однієї правильної відповіді;
— Завдання на встановлення відповідності; завдання на встановлення правильної послідовності;
— Завдання з використанням малюнків, графіків, схем, таблиць;
— Завдання відкритої форми з короткою відповіддю, завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

На виконання завдань державної підсумкової атестації відводиться 90 хвилин.

Під час контрольних робіт учні не можуть користуватися додатковою літературою (таблицями, посібниками тощо), оскільки всі необхідні довідкові матеріали містяться у збірнику.

ДПА географія 9 клас:


Державна підсумкова атестація з географії проводиться за результатами вивчення шкільного курсу «Географія України» (8-9 клас).

Державна підсумкова атестація з географії проводиться письмово за посібником «Збірник завдань для державної підсумкової атестації з географії. 9 клас» (авт. Гладковський Р. В., Довгань А. І., Паламарчук Л. Б., Совенко В.В. — М .: Центр навчально-методичної літератури, 2013).

Завантажити збірник завдань до ДПА географія 9 клас 2014 року:
Географія-9 (Гладковський)



У збірку входить 30 варіантів письмових робіт. Навчальні заклади визначають не менше десяти варіантів для кожного класу. Якщо кількість учнів менша десяти, кожен з них отримує окремий варіант.

Всі учні виконують по 28 завдань. На виконання завдань відводиться 90 хвилин. Для відповіді на тестові завдання використовується зразок бланка відповідей, а також контурна карта, яку вчитель може скопіювати в необхідній кількості.

Користуватися текстами, підручниками, іншими посібниками (довідниками) під час виконання письмової форми державної підсумкової атестації не допускається.

Share

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *