18.05.2017 — День вишиванки

Традиційно у третій четвер травня ми святкуємо День вишиванки.


Цей день не є офіційним святом, але його відзначають не лише в Україні, а й за її межами – українці та всі прихильні до нас та до нашої культури люди. Акція бере початок з ініціативи студентської молоді факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького університету імені Юрія Федьковича. У 2006 році вони запропонували один день року присвятити українській вишитій сорочці. Можна сказати, що свято існувало й відзначалося у вузькому колі, але у 2014 році воно вийшло не тільки за межі гуртка свідомого українського студентства, а й за межі самої України.

Українська вишиванка, нарівні з українською писанкою є одним із яскравих символів української культури. До того ж, одягаючи вишиту сорочку, демонструєш не тільки її красу й унікальність, а й засвідчуєш свою приналежність до української культурної традиції. Третій четвер травня обраний не випадково. Ініціатори акції наполягають на тому, аби День вишиванки припадав саме на будень, а не на вихідний, наголошуючи, що вишиванка – органічна складова життя та культури українців.


Цього дня і вся шкільна родина Пологівського НВК долучилася до святкування. Було проведено ряд заходів присвячених Дню вишиванки: молодші школярі створили малюнок на асфальті у вигляді вишитого рушника, учні середньої та старшої школи спробували свої сили у створенні оригінальної вишиванки з підручних засобів. День пройшов весело та захоплююче і завершився загальним фото на шкільному подвір’ї.


Share

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *