ДПА 9 клас

ДПА 9 клас (підсумкова атестація в дев’ятому класі)


Атестація в основній школі проводиться з п’яти предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмету за вибором навчального закладу.

ДПА-2017 в 9 класі

У загальноосвітніх навчальних закладах (класах, групах) з поглибленим вивченням предметів, спеціалізованих навчальних закладах, ліцеях, гімназіях, колегіумах таким предметом за вибором може бути той, що вивчався поглиблено.

З усіх обов’язкових предметів атестація проводиться письмово за збірниками, які рекомендовані Міністерством освіти і науки. У разі проведення атестації за вибором, форму проведення атестації (усно чи письмово) обирають учні.

Випускники основної школи загальноосвітніх навчальних закладів (класів, груп) з навчанням мовами національних меншин, замість атестації з цього предмета можуть, за заявою батьків або осіб, які їх замінюють, та рішенням педагогічної ради, проходити атестацію з мови навчання.

ДПА українська мова 9 клас:

Державна підсумкова атестація з української мови проводиться в письмовій формі (диктант). Перевірці під час державної підсумкової атестації підлягає:
— Вміння правильно писати слова на вивчені орфографічні правила та словникові слова, визначені для запам’ятовування;
— Вміння ставити розділові знаки відповідно до правил пунктуації,
— Вміння належним чином оформлювати роботу.

На проведення атестації відводиться 1 астрономічна година. Відлік часу ведеться від початку читання вчителем тексту. Використання учнями допоміжних джерел (словники, довідники, підручники тощо) не допускається.

Скачати збірник диктантів до ДПА українська мова 9 клас 2016 року: завантажити

Скачати збірник диктантів до ДПА українська мова 9 клас 2014 року: завантажити

Скачати збірник диктантів до ДПА українська мова 9 клас 2013 року: завантажити

У збірнику представлено 100 диктантів, обсяг яких відповідає вимогам чинної програми з урахуванням того, що державна підсумкова атестація триває довше, ніж звичайна тематична контрольна робота у формі диктанту.

ДПА математика 9 клас:

Державна підсумкова атестація з математики проводиться у формі інтегрованої письмової роботи з алгебри та геометрії за навчальним посібником «Збірник завдань для державної підсумкової атестації з математики. 9 клас».

Завантажити збірник завдань до ДПА Математика 9 клас 2016 року:

завантажити завдання

завантажити відповіді до ДПА з математики

Завантажити збірник завдань до ДПА математика 9 клас 2014 року:
завантажити завдання до ДПА з математики
завантажити відповіді до ДПА з математики

Завантажити збірник завдань до ДПА математика 9 клас 2013 року: завантажити

Посібник містить 50 варіантів атестаційних робіт. Кожен варіант атестаційної роботи складається з чотирьох частин, що відрізняються за складністю та формою тестових завдань.

Кожен варіант атестаційної роботи включає завдання різних типів та рівнів складності, які охоплюють більшість розділів навчальної програми.

Серед них:
— Тестові завдання з вибором однієї правильної відповіді,
— Завдання відкритої форми з короткою відповіддю,
— Завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю
Таке поєднання дозволяє учневі максимально розкрити свої здібності.

Державна підсумкова атестація з математики проводиться протягом 3 академічних годин для учнів загальноосвітніх класів. Учні класів з поглибленим вивченням математики виконують атестаційну роботу протягом 4 академічних годин.

За результатами роботи учням виставляється одна оцінка — з математики.

ДПА біологія 9 клас:

Державна підсумкова атестація з біології проводиться в письмовій формі за збірником «Збірник завдань для державної підсумкової атестації з біології. 9 клас «.

Завантажити збірник завдань до ДПА біологія 9 клас 2015 року:
завантажити завдання до ДПА з біології

Завантажити збірник завдань до ДПА біологія 9 клас 2014 року:
завантажити завдання до ДПА з біології
завантажити відповіді до ДПА з біології

Завантажити збірник завдань до ДПА біологія 9 клас 2013 року: завантажити

Кожен варіант включає 29 завдань для загальноосвітніх класів і 31 завдання для класів з поглибленим вивченням біології, які охоплюють різні розділи навчальної програми (рослинний світ, гриби, бактерії, тваринний світ, людина).

Серед них:
— Тестові завдання з вибором однієї правильної відповіді;
— Завдання на встановлення відповідності; завдання на встановлення правильної послідовності;
— Завдання з використанням малюнків, графіків, схем, таблиць;
— Завдання відкритої форми з короткою відповіддю, завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

На виконання завдань державної підсумкової атестації відводиться 90 хвилин.

Під час контрольних робіт учні не можуть користуватися додатковою літературою (таблицями, посібниками тощо), оскільки всі необхідні довідкові матеріали містяться у збірнику.

ДПА географія 9 клас:

Державна підсумкова атестація з географії проводиться за результатами вивчення шкільного курсу «Географія України» (8-9 клас).

Державна підсумкова атестація з географії проводиться письмово за посібником «Збірник завдань для державної підсумкової атестації з географії. 9 клас».

Завантажити збірник завдань до ДПА Географія 9 клас 2014 року:
завантажити завдання до ДПА з географії
завантажити відповіді до ДПА з географії

Скачати збірник завдань до ДПА географія 9 клас 2013 року: завантажити

У збірку входить 30 варіантів письмових робіт. Навчальні заклади визначають не менше десяти варіантів для кожного класу. Якщо кількість учнів менша десяти, кожен з них отримує окремий варіант.

Всі учні виконують по 28 завдань. На виконання завдань відводиться 90 хвилин. Для відповіді на тестові завдання використовується зразок бланка відповідей, а також контурна карта, яку вчитель може скопіювати в необхідній кількості.

Користуватися текстами, підручниками, іншими посібниками (довідниками) під час виконання письмової форми державної підсумкової атестації не допускається.

Зверніть увагу, що тести ДПА не по всіх предметах обов’язкові — є предмети, які даються на вибір учня. При цьому завжди є і обов’язкова атестація, наприклад ДПА з математики або атестація з мови та літератури.

Share

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *